Ph csoda - avagy lúgosan szép az élet !

Robert O. Young amerikai mikrobiológus kutató orvos 30 éves kutatási és vizsgálati eredményein alapul a pH csoda, és az Új Biológia. A csoda benned van, csak a testednek kell egy kis segítség, hogy visszarendezze a tökéletes egészséges fitt állapotot

Szeretném megrendelni a könyvet...

phcsoda_fogyas_konyv.jpg

RÉSZLETEK A pH CSODA FOGYÁS CÍMŰ KÖNYVBŐL

"A nyugtalanság, amit az igazság kezdetben okoz, egyenesen arányos azzal, hogy milyen mélyen hitték a hazugságot. Nem az a gondolat háborította fel az embereket, hogy a Föld gömbölyű, hanem az, hogy nem lapos. Amikor egy szépen felépített hazugságsorozatot fokozatosan, generációkon át hitettek el a tömegekkel, akkor az igazság botrányos feltételezésnek tűnik majd, az pedig, aki kiáll mellette, őrjöngő őrültnek." 
DRESDEN JAMES

"Amikor az elhízásról van szó, először is az okot kell megtalálnunk, mielőtt a gyógymódot megérthetnénk. Azok a programok, amik csak a nyilvánvaló tünetet célozzák meg (a túlsúlyt), nem oldják meg magát a problémát. Ez olyan, mint amikor a gyökere nélkül szedjük ki a gyomot. A kövérség okait egyébként is mind a mai napig félreértik. Bőszen rángatjuk ki a földből a különböző gyökereket, de egyik sem a gyomé, amitől szerettünk volna megszabadulni. Ennek köszönhetően a kertünk továbbra is gyomos maradt, és most már a virágaink is kókadoznak. 

A súlyprobléma nem a zsírról szól. Évtizedeken át az alacsony zsírtartalmú ételekre koncentráltunk, és láthatjuk az eredményt. De nem is a kalóriák, a szénhidrátok, vagy a koleszterin a gond. Mindegyiket megcéloztuk már, és ennek ellenére - mint nemzet - kövérebbek vagyunk, mint valaha. 

kover_lany.jpg

Nem is fog javulni a helyzet, amíg meg nem értjük, hogy mi okozza a sok problémát: a savak. A test arra tartalékolja a zsírt, hogy megvédje a szervezetünket a tipikus amerikai étkezés által okozott elsavasodástól. Ezeknek a savaknak egy részét kiürítjük a beleinken, a vizeleten, és a bőrünkön keresztül, de ami a szervezetünkben marad, azt tárolni kell valahogy, vagy semlegesíteni. A felesleges savak elkezdik lebontani a szöveteinket és szerveinket alkotó sejteket - ami hasonlít ahhoz, ahogyan a savas pác megpuhítja a húsokat. A sejtek bomlása miatt pedig önvédelmi üzemmódba kapcsol a test. Kétségbeesett védekező mechanizmusként elkezdi használni az ételekkel bevitt és a szöveteinkben található zsírt, bármi is legyen ennek az ára. A zsírok képesek megkötni a savakat, és bizonyos esetekben ki is juttatják ezeket a szervezetből. De a szervezet a zsírokat elsősorban a savak tárolására használja. Csak kérdezzen meg egy plasztikai sebészt! A zsír, amit a pácienseikből leszívnak, barna és fekete a benne található savaktól. (Az egyik munkatársunk, aki amúgy plasztikai sebész, le is ellenőrizte ezt. Zsírleszívásból származó mintákat küldött be elemzésre. A labor jelentésében az állt, hogy valóban tele voltak savakkal.) Rövid távon ez jó hír: a test képes megvédeni magát egy ideig a savaktól. A rossz hír: hosszú távon ezekkel a savakkal teli zsírtárolók számos egészségügyi problémát okoznak. 

A test elsavasodása beindítja a sav-bázis egyensúly felbomlásának, a hízásnak és a betegségnek a romboló hatású ciklusát. A tüneteket mindannyian látjuk, az okokat azonban még csak most kezdjük megérteni. A túl sok sav elvonja a vérből az oxigént, oxigén nélkül pedig lelassul az anyagcsere. Lassabban emésztjük meg az ételt, aminek következménye súlynövekedés és renyheség, de ami még ennél is rosszabb: az étel erjedése (rothadása!). Az erjedés miatt megjelennek a testben az élesztő-, penész- és egyéb gombák. Ezek mindegyike élő organizmus, tehát "enniük" kell, és amikor túlzottan elszaporodnak a savas szervezetben, akkor a mi táplálékunkat fogyasztják, akár 50 százalékkal is csökkentve a megevett étel kémiai és mechanikai felszívódását. Mivel esznek, salakanyagokat is kibocsátanak, mint amilyenek az exotoxinok, illetve a micotoxinok, amely anyagok nagyban károsíthatják a sejtjeinket. (Korábbi, "A pH Csoda" című könyvünkben már részletesen bemutattuk ezeket az organizmusokat a baktériumokkal együtt, illetve azt is bemutattuk, hogyan szaporodnak el a savas szervezetben, és milyen károkat tudnak okozni.)

Megfelelő tápanyagok híján a szervezet nem képes szöveteket építeni, vagy előállítani a sejtek energiaellátásához és a szervek működéséhez szükséges lúgos pufferanyagokat, hormonokat és vagy százféle egyéb anyagot. Ha ilyen helyzet áll elő, akkor az étel ahelyett, hogy energiát adna, megreked, és tovább savasítja a szervezetet. Ez egy ördögi kör. Az eredmény pedig nem kívánatos súlynövekedés, fáradtság és betegség. 

A lényeg: ön nem túlsúlyos, hanem túl savas. A zsírpárnái gyakorlatilag megmentik az életét. E nélkül a zsír nélkül, ami megvédi a sejtjeit, a szöveteit és a szerveit a savakkal szemben, már rég halott lenne. (Ugyanígy a koleszterinnek is - amit már régóta összekapcsolnak a túlsúllyal - van haszna: a plakkok kiépülése megvédi az artériákat azokkal a savakkal szemben, amelyek amúgy lyukakat marnának rajtuk.) Legyen hálás a háj miatt! Ez persze nem jelenti azt, hogy most már örökké magával kell hurcolnia. Addig, amíg nem érti, hogy miért rakódott le, és így nem is tud mit tenni ellene, szükség van rá. De annak az információnak a birtokában, amit ebben a könyvben talál, megszabadulhat tőle, s már nem kell ragaszkodnia hozzá. Mire a könyv végére ér, tudni fogja, hogy miként tartsa távol magától a savakat. Utána pedig a teste el tudja, és el is fogja ereszteni a fölöslegessé váló zsírt. Ennyire egyszerű. Ha az elfogyasztott étel és ital lúgosan bomlik le (ez a savas ellentéte a kémiában), akkor az a sok-sok savval telített zsír "leolvad". A testnek ugyanis már nem lesz szüksége rá."

"Amikor valaki savasító ételeken él, és a bélrendszer károsodik vagy torlaszok keletkeznek benne, akkor a vérképzés csökken, vagy le is áll. Azért, hogy a test a vörösvérsejt utánpótlást (köbmilliméterenként ötmillió sejt!) folyamatosan biztosítani tudja, a test sejtjeit kezdi átalakítani vérsejtekké - szó szerint lebontja saját magát. Amilyen a vér, olyan a test. Amilyen a test, olyan a vér. A vér minősége pedig - és így a testé is - az elfogyasztott ételek és italok minőségétől függ. Aki savasító ételeket eszik, annak gyenge vérsejtjei és gyenge testi sejtjei lesznek - ráadásul még el is fog hízni. De van más választásunk: ha lúgos ételekkel és italokkal táplálkozunk, a vérünk egészséges lesz - és a testünk is, ami ezek után visszanyeri az ideális és egészséges súlyát."

"Becslésem szerint körülbelül tízezer ember véranalízisét végeztem el kutatásaim során az elmúlt húsz évben. Amit láttam, az sokkal erősebb érv programunk mellett, mint bármely szó, amivel körülírhatnám. Biztos vagyok benne, hogy amint vet egy pillantást a mintákról készült felvételekre, azonnal egyetért majd velem. Az olyan ember vére, aki a szokványos savasító ételekből álló amerikai étrenden él, nagymértékben eltér azokétól, akik lúgosan étkeznek. A pH Csoda program alapjait képező felismeréseket is annak köszönhetem, hogy megfigyeltem bizonyos különbségeket a vérminták között. Minden újabb "előtte-utána" típusú teszt megerősíti ezeknek az alapelveknek az érvényességét."

"Most vessen egy pillantást a bal alsó illusztrációra, ami egy savas étrenden élő, savasító életvitelt folytató személy élő vérének fényképfelvétele! A sejtek szabálytalan alakúak és különböző méretűek. Sok egymáshoz tapad. Jó pár fehérvérsejt próbálkozik, hogy rendet tegyen ebben a felfordulásban. A mintában vannak élesztőgombák és baktériumok, s látszik a sejtek közötti hulladék felhalmozódása, továbbá a kikristályosodott savakból, baktériumokból, élesztő- és penészgombákból álló alakzatok jelenléte is. A különbség szembeszökő, amikor összevetjük a jobb oldali képpel, ami tiszta, lúgos vérről készült - ami azt illeti, ez az én vérem. A vörösvérsejtek mind egyforma méretűek, szép kerek formájúak, és nem tapadnak össze. Nincsenek élesztő- vagy penészgombák, baktériumok, sem pedig fehérvérsejtek. Más szóval, ilyen a vérünk, amikor lúgosan étkezünk; és ilyen a vérünk, amikor zöldségeket és jó zsírokat eszünk. Van kérdés?"

Savasan étkező személy élő vére: 

savasan_etkezo_szemely_elo_vere.jpg




Lúgosan étkező személy élő vére:

lugosan_etkezo_szemely_elo_vere.jpg

 

MÁS DIÉTÁKRÓL

"Az elhízás egyre duzzadó hulláma ebben az országban (és világszerte is) közvetlen összefüggésben áll a táplálkozási tanácsadók kedvencével, a "zsírszegény étrend" divattal. Paradox módon az, hogy megpróbáljuk kerülni a zsírokat, úgy tűnik, még zsírosabbá tesz bennünket, mint bármi más azelőtt. A legújabb ellenszerrel - alacsony szénhidráttartalmú, fehérjékben gazdag étrend - átmeneti eredményeket el lehet érni, ha valakit csak a kilók száma érdekel. Gyakran több zsiradékot tartalmaz az ilyen diéta - a mérgező, artériákat eltömítő fajtából. De ha ezzel nem is számolunk, a fehérjék túlzott mértékű fogyasztása veszélyesen leterheli a bélrendszert, a veséket és a májat, továbbá gyengíti a csontozatot is. Lehet, hogy egy időre vékonyabb lesz tőle, de valószínűleg semmivel sem lesz egészségesebb. Akárhogyan is van, az amerikaiak évente 40 milliárd dollárt költenek különböző fogyókúrás termékekre és programokra, mint amilyen az Atkins, a Déli Part, a cukormentes diéta, a Weight Watchers, a Zóna, a vércsoport diéta és a többi - és 15 millió dollárt alacsony szénhidráttartalmú termékekre. Mindegyiknek megvan a maga magyarázata és megoldása a kövérségre és túlsúlyra, s mindegyik ad egy listát arról, hogy mit szabad enni és mit nem, és milyen arányban. Ami viszont közös ezekben a programokban és a hagyományos zsírszegény/ételpiramis típusú, vagy pontszámolásos megközelítésekben, hogy egyik erősebben, a másik gyengébben, de mind savasítja a testet. 

fit-woman_7gjdk_25015.jpg

Mindegyik olyan ételeket javasol, amelyek felboríthatják a pH-egyensúlyt a szervezetben, és szennyezhetik a vért. Az egyensúly felborulása pedig betegséghez vezet - meg elhízáshoz. Vagy a túlsúly megtartásához. Hosszú távon valószínűleg vissza is hízza a leadott kilókat, a fehérjedús diéták esetén pedig ha huzamosabb ideig folytatja (több mint egy éven át), akkor komoly betegségek is kialakulhatnak."

HA BELE NEM HALOK, LEGALÁBB VÉKONY LESZEK

Azok számára, akik annyira elkeseredetten próbálnak lefogyni, hogy még az egészségüket is hajlandók kockára tenni pár - átmenetileg - leadott kilóért, van egy fontos hírem: a Duke és a Pennsylvania Egyetemen folytatott kutatások kimutatták, hogy a magas fehérje- és alacsony szénhidráttartalmú diétákkal hat hónap alatt körülbelül 10 kg-ot lehet leadni - nagyjából ugyanannyit, mint amennyit az alacsony zsírtartalmú és közepes fehérjetartalmú étrendekkel, amelyeket általában egészségesebbnek és biztonságosabbnak tartanak. A JAMA egyik tanulmánya, amely több mint száz különböző - sok fehérje/kevés szénhidrát, illetve közepes mennyiségű fehérje/kevés zsír - diétáról készült kutatások eredményeit vetette össze, arra a következtetésre jutott, hogy a leadott súly összefüggésben áll a diéta időtartamával és a bevitt kalóriaértékekkel - ugyanakkor független a szénhidrátbevitel csökkentésétől. Ebben nincs semmi meglepő: a vegetáriánusok, akik általában véve szénhidrátokban gazdag ételeket esznek, jelentősen kevesebb súlyfelesleggel rendelkeznek, mint azok, akik húst esznek. Valójában azok, akik átváltanak a vegetáriánus étrendre, rendszerint leadják testsúlyuk 10 százalékát. Mindazonáltal én nem javaslom az alacsony zsírbevitelt, mint teszik azt az ételpiramis, a Dean Ornish és a Weight Watchers programok hirdetői, vagy az American Heart Association (Amerikai Szív Társaság) és az American Diabetes Association (Amerikai Diabétesz Társaság) az étrendi ajánlásaiban. (.)

regina.jpg


Nem tudom, ön ezzel hogy van, de nekem fontos, hogy a diéta ne csak a fogyást segítse, hanem az egészséget is támogassa. Rengetegen vannak, akik az egészségügyi következmények ellenére hajlandóak követni bármely diétát, ha az átmenetileg fogyást eredményez. Bármely étrendnek, még egy diétának is, táplálónak kellene lennie, és biztosítania kellene mindent, amire a testnek szüksége van ahhoz, hogy kicsattanóan egészséges legyen, és semmi olyasmi sem lehetne benne, ami ebben gátolná. Az eddigi diéták java része kudarcot vallott a gyakorlatban ezen a téren. Hosszú távon pedig a tartós fogyás terén is. A fő hangsúly hol a kalóriákra, a fehérjékre, a zsírszegény ételekre, a koleszterinszintre, hol pedig egyéb megtévesztő tényezőkre helyeződött, miközben figyelmen kívül hagytuk azt az egy dolgot, ami valóban számít, ha arról van szó, hogy az ideális súlyunkat tartva éljük az életünket: ez pedig az ételeink és italaink savasító, illetve lúgosító tulajdonsága.

"A víz nemcsak tükrözi, hogy milyenek vagyunk - a víz az élet forrása." - MASARU EMOTO

Az emberi test 70 százaléka víz. Megközelítőleg 37-40 liter van a szervezetünkben. Izmaink és szívünk 75 százaléka víz, az agyunk és a veséink 83 százaléka, a tüdőnk 86 százaléka és a szemünk 95 százaléka. De még a csontjaink 22 százaléka is víz. És ami a legfontosabb: a vérünk 90 százaléka is az. Tehát, akár szó szerint vehető, hogy ön az, amit megiszik. Ha nem iszunk eleget - mint az átlag amerikai -, vagy káros dolgokat iszunk, azzal ártunk a szervezetünknek és az egészségünknek. A súlyunk lesz az egyik legnyilvánvalóbb jele ennek a káros hatásnak. Ezért szentül meg vagyok róla győződve, hogy a legfontosabb dolog az egészségünk megőrzése és az ideális testsúly megtartása szempontjából a kellő mennyiségű és minőségű víz elfogyasztása. (.) Sajnos, arra kellett rájönnöm, miközben számtalan vízmintát megvizsgáltam Amerika-szerte - de a világ más pontjain is -, hogy nagy valószínűséggel nem olyan víz van a poharában, amit tényleg szeretne meginni. A valóban egészséges víz fő jellemzői: a tisztasága, a pH-értéke, az elektronaktivitása és a molekuláris szerkezete. Mindegyik tényezőt külön kifejtem.

fit-woman_full.jpg


IGYON TÖBBET, NYOMJON KEVESEBBET

"Az orvosok és a táplálkozástudománnyal foglalkozó szakemberek azt állítják, hogy lehetetlen pusztán vízivással fogyni. És ez - azzal a vízzel, amihez jelenleg hozzájuthatunk - igaz is! De kellő mennyiségű, elektronokban gazdag lúgos vízzel, amit saját magunknak állítunk elő, akár fél kilót is leadhatunk naponta. (De még a hagyományos orvoslás hívei is egyetértenek azzal, hogy ha üdítők helyett vizet innánk, már azzal is megszabadulhatnánk pár kilótól. Az átlagos amerikai körülbelül 165 liter üdítőt iszik meg évente, azaz majdnem fél litert naponta. Így nagyon könnyű felszedni pár kilót évente.) A megfelelő mennyiségű és minőségű víz elfogyasztása a legfontosabb eleme a pH Csoda életmód programnak, amelynek a célja az egészséges fogyás. Az ideális súly elérésének a leggyorsabb és legegyszerűbb módja az, ha jó minőségű vízzel hidratáljuk a testet."

"A gondolatok és érzelmek - a mentális, lelki, érzelmi, de még a szellemi állapotunk is - képesek kisebb-nagyobb mértékben savasítani a testünket. Ugyanígy az, amit megeszünk, befolyásolhatja a gondolatainkat, hangulatunkat és érzelmi életünket. Ha rossz fajta ételeket eszünk, az depressziót okozhat - és evéskényszert. Ha a megfelelő ételeket fogyasztjuk, az az általános jóllét érzetét okozhatja, sőt akár eufóriát is. Ez a fejezet azt a célt szolgálja, hogy ha fogyni akar, akkor az elméje ne ön ellen dolgozzon, hanem önért. A viselkedés nagyon összetett dolog, így a megváltoztatása is az. Nem elég hozzá egy csettintés. De ahhoz, hogy elérjük és meg is tudjuk tartani az ideális súlyunkat, létfontosságú, hogy megértsük, miként befolyásolnak minket a gondolataink és érzelmeink úgy általában, de főleg az ételeink kiválasztása tekintetében. Önnek olyan hozzáállásra és olyan eszközökre van szüksége, amik pozitívan befolyásolják a haladását."

"Ha hiszünk abban a módszerben, amivel vissza akarjuk nyerni az egészségünket, az a nulladik lépés abba az irányba, hogy pozitívan befolyásoljuk a belső életünket. A miesetünkben teljes hittel kell hinnünk, hogy a lúgosítás a lehető legjobb dolog, amit a testünkkel és saját magunkkal tehetünk. A csodákhoz, ugye, hitre van szükség! A titok abban rejlik, hogy a pH Csoda életmód programra ne úgy tekintsünk, mint tiltó szabályok összességére, ami csak megfoszt minket dolgoktól, hanem úgy, mint ami bőségesen ellát bennünket olyan ételekkel, amik segítenek visszanyerni az egészségünket és ideális súlyunkat. Áldásként tekintsük, hogy ennyi egészséges ételhez juthatunk, ha pedig így gondolkodunk, meg fogjuk tapasztalni a hála érzését - ami egy pozitív érzelem - a programmal kapcsolatban. S minél többet eszünk azokból az ételekből, amik jók nekünk, annál nagyobb béke lesz bennünk. Tehát az, ahogyan a saját magunkkal való törődésről vélekedünk, nemcsak azt határozza meg, mennyire tudunk majd ragaszkodni a program lépéseihez, de azt is, hogy mennyit tudunk profitálni belőle. Ezért tartjuk olyan fontosnak, hogy megértse, milyen elvekre épülnek az egyes javaslataink. Megtehetném, hogy egyetlen lapra összeírom a teendőit, s ezzel le is tudnám a dolgot. De nem hiszem, hogy részletes magyarázat nélkül túl sok értelmet látna benne, s így nem is igen venné hasznát. Pedig minél többet kap ettől a programtól, annál erősebben hisz majd az igazságában."

Szeretném megrendelni a könyvet...





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 2
Heti: 11
Havi: 157
Össz.: 50 563

Látogatottság növelés
Oldal: A pH csoda fogyás
Ph csoda - avagy lúgosan szép az élet ! - © 2008 - 2024 - ph-csoda.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »