Ph csoda - avagy lúgosan szép az élet !

Robert O. Young amerikai mikrobiológus kutató orvos 30 éves kutatási és vizsgálati eredményein alapul a pH csoda, és az Új Biológia. A csoda benned van, csak a testednek kell egy kis segítség, hogy visszarendezze a tökéletes egészséges fitt állapotot

zoldsegek.jpg

Nagyon sokféle étel és ízletes fogás készíthető lúgosító összetevőkből. Sokszor a megszokott, finom magyar ételeink is kis változtatással elkészíthetőek lúgosító ételként. Így az egész család élvezheti a nagyszerű, egészséges ételeket!

Nem csak az egészségre káros, cukros, zsíros ételek lehetnek finomak. Az egészséges, élő, friss ételek talán még ízletesebbek lehetnek...csak ötletek és elkészítés kérdése az egész. A teljesség igénye nélkül csak néhány recept. Mi is az amit ehetünk. Bővebben fentebb. 


Madridi leves

3 db nagy paradicsom (meghámozva)
2 db uborka
1 db pirospaprika
1 db kis erős paprika
1 liter víz 
3 ek olíva olaj
2 citrom leve
1ek édeskömény
2 kanál só
fokhagyma (ízlé szerint 1-2 gerezd)

Vízzel turmixoljuk össze a zöldségeket, végül adjuk hozzá az olajat, a citromlevet és a fűszereket. Ezeket is turmixoljuk össze. Hűtve, friss paradicsom, zeller, zöldhagyma, uborka, paprika és avokádó szeletekkel tálaljuk.

Avokádókrém

¾ csésze áttört avokádó
1 ek frissen facsart citromlé 
¼ csésze vágott vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma 
1 tk só
petrezselyem, bazsalikom

Keverjük össze a hozzávalókat, vagy turmixgépben krémesítsük.

Zöldborsóleves

0,5 kg zöldborsó
1 szál póréhagyma
1 fej vöröshagyma
vegamix, gyömbér, lestyán
extraszűz olíva olaj (vagy hidegen sajtolt olaj)

A hagymát és a póréhagymát felkarikázzuk, olajon megpirítjuk. Felöntjük vízzel, beletesszük a borsót és a fűszereket, majd készre főzzük. Botmixerrel összeturmixolhatjuk, így krémleves lesz.

Sütőtök leves

1 sütőtök
1 fej vöröshagyma
2 zöldpaprika
4-5 ek hidegen sajtolt (olíva)olaj
szerecsendió, borsikafű, őrölt kömény

A sütőtök húsát a hagymával és a paprikával megpirítjuk az olajon, majd felöntjük vízzel, és puhára főzzük. Össze turmixoljuk, fűszerezzük, majd még 10 percig főzzük. Pirított, (élesztőmentes) kenyérkockával is tálalhatjuk.

Zöldbabfőzelék

40 dkg zöldbab 
1 fej hagyma
1 ek olíva olaj (vagy hidegen sajtolt olaj)
2,5 dl natúr szójatej (vagy kókusztej vagy más gabonatej)
1 tk kölesliszt
só, bors, vegamix, csipet pirospaprika, (őrölt)babérlevél 
víz

Hagymát dinszteljük meg az olajon, majd tegyük hozzá a feldarabolt zöldbabot, és egy kis vizet, hogy félig ellepje és pároljuk puhára.
A szójatejbe tegyük bele a köleslisztet és a fűszereket, keverjük össze és öntsük rá a babra. Főzzük pár percig, amíg besűrűsödik.
(Igény szerint lehet még hozzá önteni szójatejet, vagy köleslisztet is közben, ha szeretnénk, hogy a főzelék sűrűbb, vagy hígabb legyen.)

Babfőzelék

0,5 kg bab (vörös vesebab)
1 fej vörös hagyma
1 paprika 
fél zellergumó
3 szál répa (vagy fehérrépa)
5 babérlevél, őrölt kömény, 3 gerezd fokhagyma, pirospaprika, só, bors
1 ek olíva olaj (vagy hidegen sajtolt olaj)
fél citrom leve

A babot egy éjszakán át tartó áztatás után megfőzzük babérlevéllel és a köménnyel.
A zöldségeket feldaraboljuk a vörös hagymával, olajban megpirítjuk, felengedjük kevés vízzel és megfőzzük. A megfőtt zöldségeket összeturmixoljuk, elkeverjük a megfőtt babbal, majd összeforraljuk. Az áttört fokhagymát a főzés végén tesszük az ételbe.

Magyaros tofu zelleres lencsesalátával

400 g tofu 
80 g vöröshagyma
400 g zeller 
200 g vörös lencse (nem kell beáztatni)
fokhagyma
pirospaprika
20 g barnarizs-liszt
babérlevél 
olaj 

A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát, vízzel felöntjük, és a tűzre visszatéve beforraljuk. Hozzáadjuk a tofut és villával pépesre törjük, sózzuk, fűszerezzük zúzott fokhagymával, köménnyel, hozzákeverjük a rizslisztet. A masszát gerinc formába tesszük, és 160 c fokos sütőben megsütjük. A lencsét megmossuk, és sózott, babérlevéllel fűszerezett vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hozzáadjuk a vékony metéltre vágott zellert, sóval citromlével ízesítjük, olajjal összekeverjük. A frissen kisült tofuval tálaljuk.

Töltött paprika

kb. 6 db nagyobb paprika
1 csésze apróra vágott zöldség (pl.: sárgarépa, karfiol, karalábé, brokkoli, hagyma, cukkini)
2 csésze 
barna (vagy basmati )rizs
1/2 csésze darált napraforgómag
vegamix, borsikafű, bazsalikom, majoránna

A vegamixes vízben megfőtt rizst összekeverjük a fűszerekkel, a napraforgómaggal és párolt zöldségekkel, majd ezt beletöltjük a kivájt paprikákba. A paprikákat fazékba tesszük, felengedjük vízzel, hogy ellepje és megfőzzük. Készíthetünk hozzá paradicsomos levet úgy, hogy 1 csésze sűrített paradicsomhoz teszünk 1 dl vizet, és 1-2 tk köleslisztet, sót, vegamixet, kis bazsalikom-ot, (1-2 db steviát) és hozzáöntjük a forrásban lévő paprikákhoz. (további kölesliszt, vagy víz hozzáadásával sűríthetjük, vagy hígíthatjuk a levét.)
Megjegyzés: Ha nem paradicsomosan készítjük el, csak vízben megfőzzük a paprikákat, akkor kiváló öntet hozzá a sárgarépaszósz (kockára vágott, megpárolt sárgarépát curryvel, gyömbérrel és kevés citromlével összeturmixolunk)

Zöldségek kókuszos quinoával

120 g friss spárga
160 g zeller 
160 g fejes káposzta 
160 g karalábé
80 g friss cukkini
160 g póré hagyma
240 g quinoa
40 g kókuszreszelék 
olaj

citromlé

A zöldségeket, egyforma méretűre daraboljuk, cikkekre, vagy kockákra. Kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, hozzáadjuk a citromlevet, és egy kevés vízzel majdnem puhára pároljuk. A quinoát pici olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a kókuszt, sózzuk, kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, felforraljuk, és megfőzzük, a végén fedő alatt 5 percig állni hagyjuk. Ez alatt szépen megduzzad, ekkor villával átkeverjük, hozzáadjuk a zöldségeket és tálaljuk.

pH Pizza

2 szelet tönköly pászka
humusz (csicseriborsó-pástétom)ld.: pástétomok
kaliforniai paprika (piros és zöld)
friss uborka
1 fej lilahagyma
tofu
paradicsom (vagy aszalt paradicsom, olívaolajban)
ízlés szerinti fűszerezés (só, oregano, bazsalikom, petrezselyem stb.)

Egyenletesen terítsük el a humuszt a pászkán. A vékony karikákra vágott feltéteket tegyük rá a pizzára olyan formában, ahogy szeretnénk. Fűszerezzük és fogyasztható. Ez a pizza így frissen a legjobb, de ha valaki szeretné, egy kiolajozott tepsibe beteheti pár percre a sütőbe és átsütheti, akár pár karika mozarella sajttal a tetején.

Fahéjas, Kókuszos Köles

1 csésze köles 
3 csésze kókusztej vagy más gabonatej
½ vanília rúd (nem feltétlenül szükséges)
kókuszreszelék
1-2 szem stevia (vagy késhegynyi, ha por alakban van)
só, fahéj

A kölest átmossuk, és a 3 csésze kókusztejben feltesszük főni, kicsit megsózzuk. Hozzátesszük a vaníliarúdból kikapart vaníliamagocskákat, a fahéjat és a steviát. Készre főzzük, hogy a köles felvegye az összes tejet és kásás legyen.
Amikor hűlni kezd a köles, belekeverjük a kókuszreszeléket ízlés szerinti mennyiségben.(Utólag is édesíthetjük, ha szükséges)
Megjegyzés: kókuszgolyókat készíthetünk, ha a meleg kölest miután összekevertük a kókusszal, kis golyókat formálunk belőle és megforgatjuk a kókuszreszelékben, vagy darált mandulában, dióban majd hagyjuk kihűlni.






Weblap látogatottság számláló:

Mai: 39
Tegnapi: 4
Heti: 44
Havi: 43
Össz.: 50 658

Látogatottság növelés
Oldal: Mi az amit ehetek ?
Ph csoda - avagy lúgosan szép az élet ! - © 2008 - 2024 - ph-csoda.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »